Θωμάς εκ Κέμπης

Αναζήτησα την γαλήνη παντού και πουθενά δεν τη βρήκα, παρά σε μια γωνιά μ'ένα βιβλίο. (Θωμάς ο εκ Κέμπης, 1471)

Είπαν για εμάς...


Συγγραφείς και ποιητές μας λένε την άποψη τους για την προσπάθεια μας.
 «Έχω σαρώσει το διαδίκτυο αρκετά χρόνια τώρα, με ένα από τα κύρια ενδιαφέροντά μου τη λογοτεχνία. Κάποια στιγμή, είχα την τύχη να ανακαλύψω το Reading Books for Fun, του Απ. Πάρσαλη. Σπάνια βρήκα τόσο ουσιαστικό και τίμιο λόγο σε ιστολόγιο, που έχει να κάνει με την ανάγνωση βιβλίων. Σπάνια ξανασυνάντησα τόσο δουλεμένες διατυπώσεις- πολύτιμους οδηγούς για κάθε ευσυνείδητο αναγνώστη».

 «Όποιοι διαλέγουν τη λογοτεχνία για να σώσουν τον κόσμο τους, είναι φίλοι μου, και το reading books for fun είναι ένας απ' αυτούς».

 «Είναι σημαντικό στην περίοδο που διανύουμε,ένας άνθρωπος που αγαπάει την λογοτεχνία να κατορθώνει τον "έρωτα" του,να τον μεταλαμπαδεύει σε αρκετούς αναγνώστες με ένα μοναδικό τρόπο. Ιδιαίτερα στην εποχή που βιώνουμε με τις γνωστές δυσκολίες και παθογένειες».

 «…περιεχόμενο λιτό, απέριττο, επικεντρωμένο στα βιβλία και στους συγγραφείς τους. Παρουσιάσεις και συνεντεύξεις γυμνές από στολίδια, ματαιοδοξία και ακκισμούς κάθε λογής. Και πάνω απ’ όλα το μεράκι, η ανόθευτη αγάπη για την λογοτεχνία. Ανακατέψτε όλα τούτα τα υλικά και έχετε μπροστά σας την ιστοσελίδα τού Απόστολου Πάρσαλη…» 

«Επειδή διαβάζω αλλά κυρίως γράφω για το κέφι μου, αυτός ο χώρος βρήκα ότι μου ταιριάζει απόλυτα. Χωρίς εκδοτικές η παρείστικες χειραγωγήσεις, χωρίς στερεοτυπικά συμπλέγματα είναι για μένα αυτό ακριβώς που λέει ο τίτλος του, ένας χώρος όπου το βιβλίο αντιμετωπίζεται απλά για ευχαρίστηση».


«Ένα αγνό βιβλιοφιλικό μπλογκ, από εκείνα που αναδεικνύουν τη βαθιά αγάπη των αναγνωστών για το βιβλίο και τις λέξεις, τον τρόπο που ομορφαίνουν την καθημερινότητά μας»
 
Το readingbooksforfun.blogspot.gr είναι μία γνήσια βιβλιοφιλική ιστοσελίδα, με όλη τη σημασία της φράσης: τα κείμενα του Απόστολου Πάρσαλη φανερώνουν την ανεπιτήδευτη αγάπη του για το βιβλίο και μια οξυδερκή αναγνωστική ματιά που ξεχωρίζει, φανερώνοντας στο βάθος της την ίδια την ανάγκη της ανάγνωσης.

Κώστας Δρουγαλάς
 

 

 
 
 


 

 

  
 

 

  

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: