Θωμάς εκ Κέμπης

Αναζήτησα την γαλήνη παντού και πουθενά δεν τη βρήκα, παρά σε μια γωνιά μ'ένα βιβλίο. (Θωμάς ο εκ Κέμπης, 1471)

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

"1Q84" ΒΙΒΛΙΟ ΙII, Χαρούκι Μουρακάμι








Η παρακάτω παρουσίαση αν και δεν αποκαλύπτει κρίσιμα στοιχεία για την πλοκή, εντούτοις είναι καλό να διαβαστεί από όσους έχουν διαβάσει το πρώτο και το δεύτερο βιβλίο ή έστω τις παρουσιάσεις αυτών.

To τρίτο βιβλίο της τριλογίας «1Q84» του Χαρούκι Μουρακάμι αποτελεί συνέχεια του δεύτερου βιβλίου και δεν διαβάζεται αυτόνομα. Αν ο αναγνώστης ενθουσιάστηκε με το πρώτο και το δεύτερο βιβλίο τότε σίγουρα θα προχωρήσει προς το τρίτο βιβλίο το οποίο ολοκληρώνει την τριλογία και την πλοκή του έργου.

Η Αoμάμε και ο Τένγκο θα συνεχίσουν να αναζητούν ο ένας τον άλλον, αλλά στην αναζήτηση τους αυτή θα εμπλακεί και ένα τρίτο πρόσωπο τα οποίο είχε εμφανιστεί στο παρελθόν και τίποτα τότε δεν πρόδιδε τον σημαντικό ρόλο που θα διαδραματίσει. Η αναζήτηση θα γίνει ανελέητη, ο ρυθμός γρήγορος και σε πολλά σημεία καταιγιστικός, ενώ το μυστήριο θα κορυφωθεί πριν ο Μουρακάμι κλείσει το παραμύθι του.

Η γραφή είναι εξίσου εντυπωσιακή με τα άλλα βιβλία, αλλά πιο κοφτή, λιγότερο αφηγητική, με περισσότερη αγωνία και σκηνές δράσης. Παρόλα αυτά ο Μουρακάμι καταφέρνει να κρατήσει τα συναισθήματα δυνατά και να  φέρει σε μία αξιοζήλευτη ισορροπία τον έρωτα με την δράση, το μυστήριο, με το συναίσθημα και την διάσταση ενός παραμυθιού με τον πραγματικό κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου